Viitorul imobiliarelor este virtual

Cum ar fi să intri într-o casă fără să fii de fapt acolo? Să o mobilezi, să te plimbi, să faci măsurători fără să mai urci 4 etaje, fără să cari scule, mobilă… Sună într-adevăr SF, dar noi transformăm „ficțiunea” în realita.

Tururile virtuale: o parte integrată a lumii viitorului

Un tur virtual este o copie fidelă a realității care îți oferă posibilitatea de a explora de oriunde și de la orice oră o locație, experiența fiind una foarte realistă dacă se folosesc ochelarii VR, însă turul virtual poate fi vizualizat și de pe laptop, telefon, tabletă, etc. Prin intermediul unui astfel de tur virtual depășim limitele ce țin de distanță și timp, oferind utilizatorului senzația că este în locația respectivă.

Un tur virtual ar ajuta clienții să se decidă la ce imobile să meargă spre vizionare întrucât aceștia se duc mult mai targetat. Astfel, salvează timp și bani, atât clientul, cât și agentul imobiliar. De asemenea, într-o societate în care povestea pe care o oferă companiile clienților e vitală pentru supraviețuirea pe piață, un tur virtual e o experiență în sine, un element de marketing crucial. Diferența este semnificativă între o agenție de imobiliare care folosește tururile virtuale și una tradițională, cea digitalizată obținând cu PÂNĂ LA 85% MAI MULTE CLICK-URI decât cea normală.

Ce este Metaverse-ul?

Metaverse-ul este un termen utilizat pentru a descrie realitatea virtuală, mai simplu spus este un univers virtual unde utilizatorul poate să își creeze propriul avatar și să interacționeze cu alți utilizatori într-o lume virtuală.

În anul 2020 mărimea pieței Metaverse a fost de 27.21 mld. USD, iar preconizările pentru 2030 arată o creștere exponențială, ajungându-se la o mărime a pieței de până la 824.53 mld. USD.

Ideea de Metaverse este destul de criticată de oameni întrucât avem, din instinct, o oarecare reticența la schimbare. Poate și pe dumneavoastră v-au surprins numerele preconizate în viitor pentru ceva ce „nu există”, dar cu timpul ne vom obișnui cu un viitor din ce în ce mai digital.

De ce suntem siguri? Pentru că asta s-a întâmplat și cu inteligența artificiala! Când a fost propusă ideea nu a fost acceptată nici măcar de experții din domeniu, iar în 5 ani de la idee, Google a cumpărat prima inteligență artificială (IA) care i-a ajutat în crearea noului algoritm de căutare. De atunci, Google a explodat, iar IA este folosită de fiecare dintre noi zilnic. Metaverse-ul este viitorul, un viitor virtual, iar cei care acceptă asta încă de acum vor avea de câștigat, deoarece vor fi cei care vor seta trendul încă de la început.

În momentul de față ne dorim să dezvoltăm un marketplace pentru sectorul imobiliar. Cum va arăta, ce va cuprinde și cum va funcționa acesta, reprezintă elemente pe care vi le vom dezvălui în viitorul foarte apropiat.

Ce facem noi?

Creăm experiențe unice clienților, agențiilor imobiliare, reducem timpul de vânzare al unui imobil, ajutăm clienții agențiilor imobiliare să meargă mult mai targetat, turul virtual acționând ca un filtru.

Ne propunem să facem mult mai multe pentru agențiile imobiliare, astfel dorim să realizăm propria noastră aplicație de realizare a tururilor virtuale care să permită utilizatorilor (celor ce vizionează turul virtual) să decoreze cu elemente de mobilier/decorațiuni imobilul, dintr-un meniu prestabilit unde va găsi aceste elemente de mobilier/decorațiuni ce sunt scanate 3D și ulterior pot fi achiziționate.